هو القریب .

 

نمی دانم "مردی به نام اوه" قصه کیست . شاید قصه همه مان . یا شاید قصه هیچ کس . قصه مردی که سرنوشت را فقط دختری می دانست که آن دختر . دیگر نیست . و نرمی گونه هایش به سختی سنگ تبدیل شده است . حالا اوه حق دارد . که خسته باشد از همه چیز غیر از سرنوشت . آخر ما آدم ها عادت داریم به بیزاری از آنچه غیر از سرنوشتمان است . ولی حالا . اگر روزی سرنوشت رفت، چه باید بکنیم ؟

 

در این حالت دو انتخاب داریم . یا در واقع یک انتخاب، شاید فقط ظاهرش فرق کند . تفاوتش این است که با یک انتخاب زیر خاک می میریم در انتخاب دیگر روی خاک . راه می رویم ولی مرده ایم . می خندیم ولی مرده ایم . گریه می کنیم ولی مرده ایم . اوه قلبش خیلی بزرگ است . و او آن را با تمام وجودش و به انتخاب خودش اهدا کرده است به دختری که . دختری که سرشار از زندگی است . و حالا آن دختر، سونیا، رفته است و دیگر نیست . چه کند اوه این قلب بزرگِ خالیِ تنها را . ؟ ببخشد آن را به دیگران ؟ هرگز نمی تواند .

 

اوه تصمیم می گیرد که خودش را تمام کند . و زیر خاک بمیرد . تلاش می کند . نه فقط یک بار . بارها .

اما زندگی .

مثل همیشه .

اثبات می کند .

که می توان .

و نه تنها می توان، که باید .

ادامه داد .

 

که پس از سونیا هم می توان زندگی کرد . و می توان با عطر سونیا باز هم رنگ زد زندگی را . می توان بقیه ای را هم دوست داشت . نه اینکه زبانم لال عاشقشان بود! نه!!! فقط دوستشان داشت . و با آنها زندگی کرد . می توان حصار را شکست و قدم بیرون نهاد . آن بیرون انقدر آدم ها هستند که دوستمان داشته باشند و دوست داشته باشیمشان .

***

نقد کتاب :

1. مهم ترین نکته ای که در همه سطرها و خط های کتاب حس می شد، شخصیت پردازی عجیب داستان است . شخصیت ها آنقدر قوی پرداخته شده اند که فکر می کنم حتی اگر یکیشان حذف شوند داستان را کلهم اجمعین باید ریخت دور! اصطلاحا شخصیت پردازی جامع و مانع است!

2. خط داستانی داستان اندکی ضعیف است . یعنی یک جاهایی نمی کشد کتاب! ولی یک حس عجیبی به دانستن اینکه آخرش چه می شود، می کشاند که مخاطب ببندد چشمانش را به روی سطرهای خسته کننده و فقط چشم بدوزد به اوه که می رود تا چه چیز را رقم بزند .

3. شخصیت ها مکمل همدیگرند . یعنی هرشخصیت در کنار دیگری است که معنی یافته . مثلا اگر کسی بگوید اوه، ولی نگوید سونیا، انگار فقط به جای "اوه" گفته است "ه"

4. یک اشکالات اخلاقی مذهبی به کتاب وارد است! هرچند در نهایت اشکال رفع شد و در واقع داستان بر خلاف آن موضوع غیر اخلاقی رقم خورد . ولی به هرحال همان یک کم اش هم زیاد است بی اخلاقی!

5. از آن دسته کتاب هایی ست که هرکسی باید بخواند . نه اینکه خیلی قشنگ باشد، نه . فقط باید بخوانیم تا خوانده باشیمش . انگار اگر نخوانیم رمان خوان و کتاب خوان بودنمان محل اشکال است!

6. عجیب بود که کتاب می توانست مخاطبی که کیلومتر ها با سوئد فاصله دارد را بخنداند . خیلی وقت بود با کتابی نخندیده بودم اینقدر! 

(چهارشنبه 22 آبان 98، دیروز کتاب تموم شد! تو ماشین! قشنگ بود )

 

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بهترین آرایشگاه داماد و مردانه تهران - 09123019243 دفتر عقد شیک و دفتر ازدواج شیک خودآموز آسان لغت مشکوکات فروش ژل ضد عفونی کننده دست و سطوح جاودانه فرمالین نمونه سوالات امتحان نهایی ریاضی ششم زنجان نیوز